Pretium Resourcing en Nétive VMS werken samen om neutrale leveranciers MSP in het VK en daarbuiten te verbeteren

Leestijd: : 14 minuten

Met een gedeelde visie op innovatie en groei hebben Pretium Resourcing en Netive VMS onlangs een ambitieus partnerschap aangekondigd. Deze interessante ontwikkeling zal de oplossingen voor personeelsbeheer opnieuw vormgeven.

Door de krachten te bundelen willen de twee bedrijven een baanbrekende samenwerking realiseren die de markt voor neutrale leveranciers MSP-oplossingen in het VK en wereldwijd zal veranderen.

Beide partijen zijn zo gepassioneerd en enthousiast over het project dat we in gesprek gingen met Sam Skelton, CEO van Pretium Resourcing, en Patrick Tiessen, medeoprichter van Nétive VMS, om te praten over de strategische afstemming en gedeelde waarden die dit partnerschap voortstuwen.

Vanaf het begin op één lijn

Vanaf het begin was er een naadloze afstemming tussen de waarden, ethiek en operationele cultuur van beide bedrijven. Van de eerste contactmomenten tot het grondige due diligence-proces, werd al snel duidelijk dat Pretium en Nétive VMS een gezamenlijke toewijding aan excellentie en klantgerichte oplossingen deelden.

Sam zei: “Toen we Nétive VMS voor het eerst benaderden over deze kans, zeiden ze niet zomaar ‘jazeker, laten we het doen’. Ze wilden eerst een serieuze due diligence op ons uitvoeren. Ze zeiden: ‘vertel ons over jezelf en hoe je je processen beheert’ – ze gaven ons een grondige controle, wat vanuit ons perspectief erg geruststellend was.”

Pretium brengt uiteraard een diepgaande kennis van HR-technologie met zich mee, maar ze waren enthousiast over de kans om te werken met een softwareleverancier die de markt echt begrijpt en weet wat er nodig is om grote personeelsbestanden te beheren. En zoals Sam opmerkte: “Het gaat niet alleen om het zijn van een softwareleverancier, het gaat erom te begrijpen waarvoor de software dient, en Nétive VMS doet dat, met zijn ongeëvenaarde VMS-mogelijkheden.”

Patrick voegde toe: “Het was belangrijk voor ons dat de systemen samenwerken en dat we het daarover eens waren. We waren aangenaam verrast door het voorstel – het heeft naar mijn mening veel potentie en kan echt groeien.”

De start van een strategisch partnerschap

Het oorspronkelijke idee voor het partnerschap kwam ongeveer 2 jaar geleden van Pretium. Pretium werd in 2017 opgericht en had altijd gebruik gemaakt van een primaire softwareleverancier, maar er waren hiaten ontstaan met hun bestaande leverancier en deze voldeed niet meer aan de behoeften van hun klanten.

Bij Pretium is de softwarekeuze het kloppend hart van ons bedrijf. Het is dus cruciaal dat we hier de juiste beslissing nemen. Na onze eerste ontmoeting met Nétive VMS waren we direct enthousiast.

— Sam Skelton, CEO, Pretium Resourcing

Sam vertelde: “Er ontstonden steeds meer hiaten met onze bestaande leverancier en we waren ervan overtuigd dat Nétive VMS meer te bieden had. Daarom wilden we dit vooruit stuwen. Ik nam contact op met Patrick via LinkedIn, we ontmoetten een deel van het team persoonlijk, bespraken de commerciële mogelijkheden, en een paar weken later sloegen we de handen ineen. En nu staan we op het punt van lancering met onze eerste grote klant, en er staan er nog meer in de planning!”

Voor beide bedrijven biedt de samenwerking aanzienlijke extra mogelijkheden om hun respectievelijke activiteiten op een symbiotische en organische manier te laten groeien.

Patrick voegde toe: “We waren erg gefascineerd door de kans toen Sam contact met ons opnam. Dus hoewel de initiële gesprekken door Pretium werden gestart, was er al snel een wederzijdse interesse om hiermee verder te gaan. De diepgaande discussies en scoping-sessies vonden snel plaats, aangezien we beiden het immense potentieel voor synergie en groei erkenden.”

Sterktes en voordelen van de samenwerking

De krachten die beide partners inbrengen zijn complementair, waardoor de waardepropositie voor klanten wordt versterkt.

Sam licht toe: “Nétive VMS biedt schaalbaarheid, niet alleen voor onze bestaande klanten met een substantiële wereldwijde aanwezigheid. Onze huidige softwareleverancier stond ons niet toe om buiten het Verenigd Koninkrijk te schalen. Aanvankelijk hebben we 16 of 17 potentiële VMS-aanbieders ‘geïnterviewd’ om de juiste te vinden – Nétive VMS stak met kop en schouders boven iedereen uit. Het is topklasse in functionaliteit en flexibiliteit, wat een enorm voordeel is! We kunnen onze bestaande klanten extra functionaliteit, controle en schaalbaarheid bieden, met de mogelijkheid om over grenzen en continenten heen te werken, wat we voorheen nooit konden. Het staat nu vast op onze roadmap om uit te breiden naar Europa en andere landen.”

We hebben 16 of 17 VMS-aanbieders (Vendor Management Systemen) onderzocht om de ideale partner te vinden. Nétive VMS stak er met kop en schouders bovenuit. Het is absoluut toonaangevend wat betreft functionaliteit en flexibiliteit, wat een enorm voordeel is!

— Sam Skelton, CEO, Pretium Resourcing

Ook voor Nétive VMS biedt dit veel voordelen, zoals Patrick aangeeft: “Dankzij Pretium leren we over specifieke kenmerken van de Britse arbeidsmarkt die we nog niet ondersteunen. We zijn overeengekomen om deze toe te voegen aan het systeem en ze worden op dit moment gebouwd! Het is ontzettend belangrijk voor beide bedrijven om deze extra functionaliteiten te hebben. We staan erg open voor manieren om te verbeteren en de VMS nog meer waarde te bieden aan onze klanten. Momenteel hebben we een kleine positie in de Britse markt, dus dit is een belangrijke stap voor ons om uit te breiden op dit gebied.”

Sam voegde toe: “Patrick en het team van Nétive VMS zijn fantastisch geweest in het oppakken van onze feedback: het systeem moet in staat zijn om ‘dit’ te doen – we verwachten nooit dat ze alles zelf doen, maar als er een goede reden is en het waarde toevoegt, is het de moeite waard. Het is cruciaal dat een VMS-systeem constant evolueert, dus is het extra belangrijk om een goed partnerschap en communicatiekanaal te hebben, zodat we voorop blijven lopen op de concurrentie. We moeten anticiperen op de behoeften van klanten, voordat ze erom vragen. Het is verfrissend om zo’n niveau van communicatie en begrip van klantbehoeften te hebben.”

Win-win voor onze gezamenlijke klanten

Hoewel de samenwerking veel voordelen biedt voor zowel Pretium als Nétive VMS, profiteren uiteindelijk de klanten en eindgebruikers het meest van deze samenwerking. Voor grotere Pretium-klanten met internationale activiteiten is het een enorme verbetering om hetzelfde systeem grensoverschrijdend te kunnen gebruiken. Ze kunnen overal ter wereld in één systeem inloggen. Zelfs voor hun Britse klanten is de extra functionaliteit (rapportage, zichtbaarheid, controle) van Nétive VMS een enorme upgrade ten opzichte van hun bestaande leverancier, aldus Sam.

Er zijn ook grote voordelen met betrekking tot de snelheid waarmee Pretium de software bij klanten kan implementeren. Omdat Nétive VMS vertrouwen heeft in Pretium, trainen en ondersteunen ze hen bij de eerste implementaties, met als uiteindelijke doel Pretium volledige autonomie te geven. Zoals Patrick zei: “We willen hen de ‘sleutels’ geven zodat ze de implementaties zelf kunnen uitvoeren. Dit is voordelig voor ons beiden, aangezien we Sam en zijn team hun gang kunnen laten gaan met de klanten, terwijl wij ons kunnen focussen op het leveren van een systeem van wereldklasse. Zo spelen we allebei in op onze sterke punten.”

De reis omarmen

Zowel Patrick als Sam zijn het erover eens dat ze streven naar levenslange partnerschappen en voor de lange termijn gaan. Dat is waarschijnlijk een van de redenen waarom Pretium er zo lang over deed om over te stappen naar een nieuwe softwareleverancier. Maar Sam volgde zijn intuïtie en de klik die hij vanaf het begin voelde; het was een goed gevoel vanaf het moment dat Nétive VMS en Pretium met elkaar in gesprek raakten.

Bij de start van de samenwerking tussen Pretium en Nétive VMS heerst er aan beide kanten een sfeer van opwinding en verwachting. Beiden zijn toegewijd aan het koesteren van een relatie gebaseerd op respect, vertrouwen en bewondering, zodat elke stap voorwaarts een stap is naar wederzijdse groei en succes.

Sam voegde nog toe: “Groei is natuurlijk essentieel voor ons, maar we willen er ook onderweg van genieten. We geloven dat Nétive VMS de partner is die ons uitdaagt om dingen beter te doen.”

Ik ben enorm onder de indruk van wat Sam in korte tijd met Pretium heeft bereikt, en dat met zo'n klein team. We staan nog aan het begin van onze samenwerking, maar we zijn allemaal erg enthousiast over de weg die voor ons ligt en kunnen niet wachten om van start te gaan.

— Patrick Tiessen, co-founder, Nétive VMS