Nétive VMS bundelt expertise met FlexForceMonkey

Auteur: Nétive VMS

Nétive VMS en FlexForceMonkey hebben al jaren intensief contact, vertellen Patrick Tiessen, directeur bij Nétive VMS en Doede van Haperen, CEO (Chief Enthusiasm Officer) van FlexForceMonkey. Die gesprekken leidden stapsgewijs tot een bijna vanzelfsprekende formalisering van die samenwerking, leggen Patrick en Doede uit.

Per 21 november onze expertise gebundeld

“We vullen elkaar op diverse terreinen zo sterk aan dat het samengaan van onze bedrijven voor ons beiden als een hele logische stap voelt”, aldus Patrick. “We zitten natuurlijk sowieso allebei op hetzelfde werkgebied, namelijk de flexbranche. Bij Nétive VMS richten we ons als VMS Suite primair op het hele proces van werven en administratieve ondersteuning van de opdrachtgever. FlexForceMonkey zit juist vooral op het faciliteren van het aanbodproces en richt zich primair op de leverancier. Dat is wat ons betreft een sterke ‘winwin’, want door onze expertise te bundelen kunnen we nu de hele keten ondersteunen in hun verdere professionalisering en digitalisering.”

Verdere digitalisering

“Wij waren zelf met de ontwikkeling van een nieuwe tool, Nétive VMS Connect, al stappen aan het zetten voor de uitwisseling van gegevens tussen onze VMS Suite en de systemen van de leveranciers. We wilden die digitalisering van de flex supply-chain dus al oppakken. FlexForceMonkey deed dit al als specialisme. Toen we met Doede in gesprek kwamen concludeerden we dat we die nieuwe kennis veel sneller en beter via Doedes bestaande expertise konden binnenhalen dan het allemaal zelf te gaan doen. Samen kunnen we deze nieuwe activiteiten met onze complementaire expertises veel beter in de markt zetten. ”Doede: “Voor ons zit de winst sterk in het feit dat we nu een veel bredere basis hebben om onze missie – digitaal samenwerken tot standaard te verheffen – te realiseren.”

We kunnen nu de hele keten ondersteunen in hun verdere digitalisering en professionalisering

— Patrick Tiessen - CEO Nétive VMS

Slimme koppelingen

“Bij FlexForceMonkey hebben we er onze specialiteit van gemaakt om al die handmatige processen te vervangen door slimme koppelingen. Wij zijn een integratieplatform dat is ontstaan vanuit geluiden in de markt van leveranciers om met de inhuurprocessen van opdrachtgevers samen te werken. De frustratie van de leverancier is vaak dat de opdrachtgever vooral bezig is met interne optimalisatie, maar dat die leverancier het vervolgens maar moet uitzoeken. Om dat probleem op te lossen hebben wij een platform gebouwd waar alle leveranciers software-onafhankelijk gebruik van kunnen maken, zodat iedereen in zijn eigen omgeving kan optimaliseren. Het platform ondersteunt processen en kan verschillende processen aan elkaar knopen. Wij werken veel voor grote uitzenders en van hen kreeg ik ook al regelmatig de vraag: ‘Kun je niet eens met Nétive VMS gaan praten.”

Toast bij notaris op ondertekening overname

Vraag opdrachtgever wordt steeds breder

Patrick: “We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking voor de markt heel belangrijk is, want we zien dat de vraag bij opdrachtgevers steeds breder wordt. Het gaat dan over vragen over interfaces, integraties, et cetera. Als we tegenwoordig met een nieuwe klant in gesprek gaan, gaat hun eerste vraag ook altijd over koppelingen: ‘Kun je het koppelen aan Workday? Kun je het koppelen aan SAP?’ In de huidige situatie moeten intercedenten of consultants vaak nog handmatig gegevens overkloppen van een VMS naar het systeem waar de uitzend- of detacheringsorganisatie mee werkt. Dat is natuurlijk ontzettend tijdrovend en kost dus onnodig geld.”

Doede: “Ook andere ontwikkelingen zorgen ervoor dat het eisenpakket bij de opdrachtgever steeds zwaarder wordt. Denk aan AVG-gerelateerde zaken. Dat vraagt om opschalen van het team bij de opdrachtgever. Wij kunnen onze ervaring inzetten om ze daarbij te helpen. En we kunnen ze praktisch ondersteunen door afspraken met leveranciers te maken.”

Patrick: “Exact. Als wij praten met softwareleverancier X (bijvoorbeeld een ATS of front / backoffice systeem) en we weten dat 30 van hun klanten met Nétive VMS werken, dan is het handig om in één keer de afspraak met die leverancier te maken dat het gecertificeerd is. Dan zijn zij blij, wij blij en is vooral de klant blij. Wij zijn dus al met dit soort partijen in gesprek.”

Op een arbeidsmarkt waar het moeilijk is om mensen te vinden heb je steeds snellere processen nodig

— Doede van Haperen - CEO (Chief Enthusiasm Officer) FlexForceMonkey

Enorme efficiencyslag

De efficiencyslag die met het slim automatiseren van al die processen gemaakt kan worden is enorm. Patrick legt uit: “Als je kijkt naar ons totale netwerk aan stakeholders, dan heb je het over 300 opdrachtgevers en 6.500 unieke leveranciers. Die leveranciers leveren allemaal bij verschillende partijen en wij willen de lijntjes die daar achter zitten allemaal automatiseren. Je moet je voorstellen dat in de huidige situatie grote uitzenders van 150 klanten die de Nétive VMS Suite gebruiken iedere maandag mailtjes krijgen dat er urenstaten klaar staan. Vervolgens loggen allemaal mensen in op al die verschillende portals om handmatig al die uren af te vinken. Ze gebruiken een tooltje hier en een tooltje daar om dat allemaal in het eigen systeem te krijgen.

Het gaat bij dit soort handelingen om vele uren per week aan handmatig werk. Straks is al dat handmatige werk niet meer nodig. In plaats daarvan krijgt die grote partij alleen nog maar één lijst met pak ‘m beet 2.000 mensen waarvan de facturen zijn gecontroleerd. Alle onnodige administratieve handelingen halen we er op die manier uit en dat scheelt natuurlijk bakken met tijd.

En dezelfde besparing krijg je bij de opdrachtgever. Stel dat je een planning hebt en een dag van tevoren melden meerdere mensen zich ziek. Je moet drie aanvragen uitzetten. Dan wil je dat die recruiter er meteen mee aan de slag gaat zonder dat hij van systeem naar systeem hoeft te gaan. Als je alles aan elkaar hebt geknoopt dan kan ook dat proces veel sneller gaan lopen.”

Versnelling

Doede: “De markt vraagt natuurlijk ook om die versnelling. Op een arbeidsmarkt waar het moeilijk is om mensen te vinden heb je steeds snellere processen nodig. De roep om innovatie wordt steeds groter, net als het streven naar operational excellence: je wilt met zo min mogelijk mensen zoveel mogelijk werk kunnen verzetten.

Samenvattend zorgt onze samenwerking ervoor dat we sneller stappen kunnen maken. Wil je optimale efficiency, dan is het heel eenvoudig: Hoe minder administratieve handelingen, des te  beter. Dus het gaat puur om koppelen. Hoe beter de systemen aan de achterkant samenwerken des te fijner en sneller de processen. Alles moet samen kunnen werken. En dat is precies wat wij door het bundelen van onze vaardigheden vanuit Nétive VMS en FlexForceMonkey nu gaan realiseren. We gaan zorgen voor een stuk versnelling van de processen én voor een foutloze werking. Daar worden niet alleen wij blij van, maar de hele markt!”