Netive VMS Suite
BNP Paribas Fortis

Als een van ’s werelds grootste banken staat BNP Paribas Fortis bekend om haar voortdurende inspanningen om getalenteerde tijdelijke medewerkers en interim professionals aan te trekken. In 2020 nam de bank de beslissing om haar wervingsproces te transformeren en te stroomlijnen met de implementatie van Nétive VMS Suite.

Een gamechanger voor BNP Paribas Fortis

De strategische zet om met Nétive VMS Suite te werken heeft niet alleen geleid tot een compliant inhuurproces maar heeft ook deuren geopend naar een efficiëntere toegang tot de arbeidsmarkt.

Het afspelen van deze video vereist het plaatsen van Youtube cookies. Deze cookies worden enkel geplaatst na het accepteren. Bekijk het privacybeleid van Youtube.

Luk Duwaerts, Procurement Manager bij BNP Paribas Fortis, deelt zijn enthousiasme over Nétive VMS Suite. Hij benadrukt de waarde van de VMS Suite, die niet alleen het inhuurproces optimaliseert maar ook hoogwaardige toegang biedt tot de arbeidsmarkt. Duwaerts zegt: ‘We beschikken nu over een uiterst gebruiksvriendelijke tool die ons inhuurproces optimaliseert en tegelijkertijd hoogwaardige toegang biedt tot de arbeidsmarkt.’

Van fragmentatie naar integratie

Voorheen werd extern personeel bij BNP Paribas Fortis per afdeling en manager ingehuurd, wat resulteerde in een gefragmenteerd systeem dat de toegang tot de organisatie bemoeilijkte. Dit bracht uitdagingen met zich mee voor zowel uitzendbureaus als kandidaten.

Met de implementatie van de Nétive VMS Suite heeft de bank niet alleen het inhuurproces gestroomlijnd maar ook gezorgd voor een gestandaardiseerde en toegankelijke benadering voor externe partijen.

Compliance en efficiëntie hand in hand

Het gebruik van diverse softwaretools voor het inhuren van externe medewerkers had geleid tot een gebrek aan controle over het inhuurproces. Deze versnippering resulteerde in inefficiënties en onnodige kosten.

Duwaerts voegt toe: ‘We willen onze managers een tool bieden waarmee alles met betrekking tot inhuur geregeld is.’ Door over te stappen naar Nétive VMS Suite heeft de bank nu niet alleen grip op het inhuurproces, maar ook een geïntegreerd systeem dat volledig voldoet aan de compliance-eisen.

Interne processen gestroomlijnd voor maximale effect

Tijdens de implementatieperiode heeft BNP Paribas Fortis niet alleen gefocust op het optimaliseren van het inhuurproces. Ze hebben ook de gelegenheid aangegrepen om interne processen te stroomlijnen. Dit heeft geresulteerd in een situatie waarbij de bank niet alleen kosten bespaart, maar ook een efficiënter wervingsproces realiseert.