Nétive VMS: Pioniers in Talentmanagement

Nétive VMS begon klein, maar groeide snel uit tot een belangrijk bedrijf in workforce technology. Lees hier het verhaal van innovatie en vooruitgang.

In de zomer van 2003 bundelden Chris Neddermeijer, Patrick Tiessen en Leon Vet hun expertise en legden ze de basis voor Nétive. De bedrijfsnaam is een creatieve samenvoeging van de eerste letters van hun achternamen, met een elegant accent op de ‘e’. Wat begon als een bescheiden start in het Berlage gebouw, groeide uit tot een ongelofelijke reis in de jaren die volgden.

Vóór 2003: De onvervulde behoefte 

Het ministerie van VROM had een onvervulde behoefte. Een interne inhuurdesk met innovatieve software. Voor Nétive betekende dit een sprong in het diepe, van het Electronic Timesheet System tot het allereerste Vendor Management System (VMS). Een term die toen nog niet gangbaar was.

2003-2009: Van bescheiden start tot innovatieve sprongen

Met twee kantoorruimtes in de Caballero Fabriek op de Binckhorst, werden de fundamenten gelegd voor een bloeiend bedrijf. VROM werd onze eerste gewaardeerde klant. Er werd een dartbord opgehangen en Nétive VMS evolueerde tot een broedplaats waar ideeën en innovatie in talentmanagement samenvloeien.

Tussen 2004 en 2009 groeiden we uit ons jasje op de Binckhorst. We vonden een nieuw thuis aan de Burgemeestersrand in Delft. Deze periode was een tijd van ingrijpende veranderingen. Twaalf nieuwe collega’s ondertekenden hun contract, we verwelkomden nieuwe klanten en in 2007 werd het digitale dossier geïntroduceerd. Het jaar daarop, in 2008, maakten we de strategische stap naar de cloud, waarbij Salesforce onze betrouwbare partner werd.

2010-2019: Economische uitdagingen en internationale groei

Tussen 2010 en 2019 stond Nétive VMS voor economische uitdagingen die het naar Yes! Delft leidden. Ondanks de financiële crisis toonde het bedrijf veerkracht en herstelde snel. Een verhuizing naar de Patrijsweg 20 in Rijswijk volgde, waar ook de eerste internationale collega uit het Verenigd Koninkrijk werd verwelkomd.

Nétive VMS werd ontdekt door steeds meer inhuurprogramma’s, en de groei was onmiskenbaar. De Rockefeller Habits vormden onze leidraad voor duurzame groei. In 2013 passeerde de applicatie de grens van 1,5 miljard inhuuruitgaven door klanten. 2014 passeerde de 150 opdrachtgevers en in 2015 bereikten we VMS marktleiderschap in Nederland. Internationale klanten kwamen in 2016 en 2017 bracht ons de ISO 27001-certificering.

Een gecertificeerde Great Place to Work

Met meer dan 20 jaar ervaring en 65 collega’s verspreid over Nederland, Duitsland, en het VK, is Nétive VMS inmiddels een krachtige speler in de arbeidsmarkt. De kernwaarden van integriteit, verbinding, innovatie, en plezier vormen het fundament. Gecertificeerd als een Great Place To Work, biedt Nétive VMS een omgeving waarin het beste in mensen naar boven wordt gehaald.

Workforce Technology with a Heartbeat

Nétive VMS gaat verder dan softwareontwikkeling. Het is een visionaire en betrouwbare gids in de dynamische wereld van personeelsbeheer. Met een missie om elke speler in de arbeidsmarkt doeltreffend, duurzaam, en veilig te verbinden, belooft Nétive VMS innovatieve software, integraties, en consultancy om organisaties te ondersteunen bij het realiseren van hun Total Talent Strategie.

Onze purpose: samen werken aan een betere arbeidsmarkt

De purpose van Nétive VMS is diepgeworteld in het streven naar een betere arbeidsmarkt. Werk is niet alleen een bron van inkomsten maar ook een fundament voor persoonlijke ontwikkeling, groei, en betekenis. Door samen te werken aan een betere arbeidsmarkt, vervult Nétive VMS haar rol als een waardevolle gids op het pad van professionele ontwikkeling.

Wij nodigen je uit om deel uit te maken van onze reis en vertrouwd te raken met wat Nétive VMS de toekomst zal brengen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.